Britanski humor uživo u Beogradu

April 7, 2012

Stand up komičari “London Calling Comedy Club”-a gostuju 18. aprila u Domu Omladine Beograda

Ljubitelji stand up komedije u Srbiju imaće ekskluzivnu priliku da se “uživo” zabave uz čuveni britanski humor! Standup.rs u saradnji sa “London Calling Comedy Club”-om organizuje prvo gostovanje stand up komičara iz Velike Britanije – zemlje sa čijeg tla je potekla ova vrsta komedije. U sredu 18. aprila sa početkom u 20 časova u Domu Omladine Beograda nastupiće troje mladih i talentovanih komičara iz organizacije “London Calling”: Dana Aleksander (Dana Alexander), Nil Mekfarlajn (Neil McFarlane) i Havijer Harkvin (Javier Jarquin).

Dana Aleksander postala je najpre zvezda kanadske komedije, da bi pre nepunih godinu dana spakovala kofere i doselila se u Veliku Britaniju. Zahvaljujući “pametnom i neustrašivom” humoru, kako je okarakterisan njen komičarski stil, Dana sa velikim uspehom zabavlja britansku publiku. Teme za stand up nalazi u svom raznovrsnom životnom iskustvu, prijateljstvima i zabavnom jamajčanskom poreklu.

Nil MekFarlajn započeo je karijeru stand up komičara u rodnoj Škotskoj pre čitavih deset godina, a još uvek redovno nastupa u komedi klubovima u Glazgovu i Edinburgu. Danas živi i radi u Londonu, nastupajući uzduž i popreko britanskih ostrva. Nije zaboravio na svoje korene, pa neretko ume publiku da uputi u sve čari nošenja škotskog “kilta” (suknje koju tradicionalno nose muškarci) i ispriča anegdote iz porodičnog života.

Havijeru Harkvinu pripala je uloga voditelja programa “London Calling” večeri u Beogradu. Iza sebe ima veliki broj uspešnih nastupa u najpoznatijim klubovima stand up komedije u Engleskoj, na Novom Zelandu i u Australiji, a sada će svojim nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji dodati i prvo gostovanje u Srbiji. Učestvovao u je u tv humorističkim programima, kao i na poznatom svetskom festivalu stand up komedije u Edinburgu.

“London Calling Comedy Club” je međunarodni projekat koji je osmislio hrvatski novinar i komičar sa londonskom adresom Nino Bantić, u želji da engleski humor približi publici ovog regiona.

www.londoncallingclub.com

Dom Omladine Beograda/ Velika sala
Sreda, 18. april od 20h
Cena ulaznice: 400 din