“KAJ BRE?!” je srpsko hrvatski stand up show.

May 26, 2016

Ovo je presek best of materijala Marine Orsag & Aleksandra Perišića, a naziv show-a nastao je iz omiljenih uzrečica Zagreba i Beograda.
Stand up show simboličnog naziva “Kaj bre?” spoj je Marininih i Aleksandrovih best of fora karijere sa naglaskom na fore vezane uz hrvatsko – srpske odnose.
Marina i Aleksandar su bili u pionirima i samim tim odrasli su u bivšoj Jugoslaviji pa doživeli i raspad iste, te stvaranje nove države. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dve države dvadeset godina kasnije možete čuti ove nedelje kod nas.
Ne propustite odličan “fajt” bez ikakvih loših poimisli, već s ciljem da se humorom neke stvari ostave daleko iza nas.
Osim što su bili u pionirima, Marina i Aleksandar pioniri su i svojih scena, odnosno prva komičarka i komičar Hrvatske i Srbije.

Marina Orsag
Ima metar i želju da naraste. Rođena je par dana nakon Nove godine. U horoskopu Jarac, u podznaku Ovan. Dupli rogovi joj ne daju mira. Nikad ne miruje, stalno su joj crvi u guzici, tako da joj je guza videla puta! Nada se da će tako biti zauvek i da neće izgubiti dete u duši, sazrevajući svakim danom sve više u glavi.

Aleksandar Perišić
Omega-Mužjak STANDUP.RS organizacije. Nedefinisan – nije ni prošao pored teretane. Prošao kroz desetak romantičnih veza i isto toliko brakorazvodnih parnica. Jedna devojka mu je rekla: “Kakav si to čovek? Dam ti prst, ti hoćes celu ruku!” Tad je shvatio da posao ginekologa nije za njega. Sada je profesionalni vozač, velter kategorije. Posle prvog stand up nastupa trajno oslobođen vojne obaveze. Tolerantan na laktozu i na aflatoksin. Radio u agenciji za osiguranje gde je osigurao sve sem svog finansijskog spokoja. Želi da postane novi Richard Pryor, već je počeo sa tretmanima pigmentacije. Stand up mu je omogućio da proširi krug ljudi koji ga ne podnose, sastanke Anonimnih Alkoholičara u svim bivšim jugoslovenskim republikama, kao i nebrojene prilike da shvati da ovaj posao nije za njega.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yJZ0pvqbtLE

https://www.youtube.com/watch?v=c8VSs3kxuKk