Karavan komedije kroz Srbiju

November 21, 2012

Karavan komedije

PRIKLJUČITE SE TALASU SMEHA! Hajde da zajedno omogućimo svima u Srbiji provod uz stand up komediju – UŽIVO!

U ČEMU JE ŠTOS U eri kriza svih mogućih vrsta – krize identiteta, krize umetnosti i globalne ekonomske krize – komedija u formi stand up-a nudi “kulturno” rešenje: da bez velikih produkcionih zahteva kvalitetan, autorski humor stigne u svako pozorište i ustanovu kulture u Srbiji. U suštini ove specifične forme komedije, drugačije od mono drame i kabarea, je originalan humor – autor teksta je imperativno i izvođač komedije. Ta iskrena i neposredna forma prijemčiva je najširem krugu publike različitih životnih doba i preferencija upravo iz razloga što proističe iz ličnog iskustva umetnika i njegovog pogleda na svet.

Sa velikom željom da žanr stand up komedije predstavimo širom naše zemlje za 2013. godinu pripremili smo projekat Karavan komedijekoji će se kretati po celoj Srbiji. Iako smo do sada gostovali u više desetina gradova u Srbiji, ovaj projekat je osmišljen da se uz saradnju sa lokalnim organizacijama i ustanovama kulture objedini program, promocija i edukacija publike za ovaj aktuelan pozorišno-klubski žanr.

Organizacija Standup.rs intenzivno sarađuje sa kvalitetnim stand up komičarima iz celog regiona, te pored domaćih možemo da ponudimo gostovanja izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije. U saradnji sa lokalnim zajednicama želimo da osmislimo najbolji model za relizaciju programa stand up komedije u svakom gradu u Srbiji. O komičarima iz Srbije i regiona možete se informisati posredstvom naših veb sajtova:

http://standup.rs/standup-eri/

http://standupfest.com/standuperi/

KONTAKT:
standup@standup.rs