Komedija s nogu u Zvezdara teatru

April 18, 2011

Stand up komičari iz regiona oduševili beogradsku publiku

Prošlog petka u Zvezdara teatru sve se orilo  od gromoglasnog smeha, zacenjivanja i podvriskivanja! Za horsku onomatopeju u redovima publike zaslužna je gostujuća Komedija s nogu stand upera iz eks ju regiona.

Jugoslovenska (pred)istorija naučila nas je da je pametnije smejati se nego plakati nad sopstvenim nevoljama, te su iskusni komičari iz regiona lako našli zajednički jezik sa beogradskom publikom. Na tapetu stend upera Pedje Bajovića, Domogoja Pintarića, Perice Jerkovića i Marka Petra Oreškovića ove večeri našle su se sve oblasti života – od politike i nacionalnih stereotipa do muško-ženskih odnosa i apsurda savremenog potrošačkog društva. Iskusni četverac iz zagrebačke organizacije Komedija s nogu *kupio* je domaću publiku inteligentnim i iskrenim humorom, potpuno drugačijim od jeftine zabave lokalnog karaktera. Istina, nastup su začinili pominjajem uličnog *leks specijalisa* Munze Konza i ekspertskom analizom cena pića u beogradskim klubovima, ali samo u cilju dodatnog razgaljivanja već nasmejane domaće publike.

Ovo je prvo u nizu gostovanja regionalnih stand upera koja priprema domaća stand up organizacija Standup.rs u saradnji sa Zvezdara teatrom. Cilj je razmena komičara, svežih ideja i saradnja stand up scena sa celog Balkana.