StandUpFest 2019 / Promocija knjige Sandre Silađev i stand up

U petak 11. oktobra u 20h u klubu komedije Ben Akiba održava se promocija nove, treće knjige Sandre Silađev “Feminizam za početnike” u izdanju Samizdata.

Ovo je treći strip Sandre Silađev, glumice i komičarke, koja gde god da se pojavi, svojim ozbiljnim humorom napravi pravu pometnju. Ta pometnja se dogodila prvo na mrežama sa Vine kanalom ,,Dinja”, a zatim na stejdžu gde je počela da nastupa kao stand up komičarka u martu 2017.

Njeni stripovi su izvesni omaž svemu što je do sada uradila kroz video klipove, sažeto tematski ovoga puta u stripu “Feminizam za početnike” na temu o kojoj naslov i govori. Ono što je specifično za pravog humoristu jeste da u svakoj situaciji vidi one detalje koji odaju suštinu određenog problema. Sandra se zapravo poigrava i služi upravo tim detaljima koje prenosu u video format, na scenu ili u strip. Po treći put, koautor izdanja je Dušan Stokić, koji je bio zadužen za crtež i u prva dva stripa Sandre Silađev “Ne zna svinja šta je Dinja” i “Pokondirena Dinja”.

Sandra je osoba koja otvoreno progovara o svemu što je žulja, i ako osećate nelagodu kada naletite na njene sadržaje, pisane ili performerske, znajte da je to istina koja vas bode pravo u oko.

Na promociji ćete slušati o svim ovim temama, jer ćemo u tu svrhu organizovati Okrugli sto i potruditi se da bude najzabavniji okrugli sto, makar najzabavniji od onih na kojima smo bili. Nakon Okruglog stola, uživaćete u delu Sandrinog stand up-a, na temu koju je obradila u stripu.

Te večeri moći ćete i prvi da dođete do svog stripa.

Cena stripa na promociji, sa sajamskim popustom, je 850 dinara.

Vidimo se!

O Sandri zaista ne treba preterano pričati, ona je na velika vrata javnog posla ušla ne samo preko interneta već i kao osoba koja nije pristala na kompromise, pa se čitav njen rad zasniva na pobuni.
Neki muškarci kažu da se bavi previše “ženskim” temama.
Neke žene kažu da je na “muškoj” strani.
Svakako, svi koji je razumeju znaju da su njene teme zapravo protiv podela.
Bilo koje vrste.
Stendap ,,Veče sa Dinjom” je priča o nemoći i odnosu društva prema nemoćnim ljudima. Priča prati položaj žena i muškaraca u današnjem društvu ali i položaj osoba sa invaliditetom i autizmom kroz preispitivanje stereotipa, predrasuda i dvostrukog morala kako na putu sazrevanja devojčice u ženu tako i na putu sazrevanja deteta u odgovornog građanina. Stendap ,,Veče sa Dinjom” nije za maloletne osobe i puritance zato što se u ovoj priči vulgarnost koristi kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti ženama.
Sandra Silađev je glumica po obrazovanju, stand up komičarka po iskrenosti. Aktivistkinja po srcu.

Cena ulaznice: 500 dinara
Telefon za rezervacije svakog dana od 12h do 20h: 060 30 60 131
Vrata otvaramo u 19:30h, program počinje pola sata kasnije u 20:00h.

https://www.facebook.com/pages/Ben-Akiba-comedy-club-bar/724952837589379
https://www.facebook.com/standuprs