StandUpFest 2022: Regionalno veče, Dom kulture Novi Sad

Pozivamo vas na XII međunarodni festival stand up komedije koji se održava od 16. do 24. oktobra 2022. u dva grada – Beogradu i Novom Sadu. Programska šema festivala biće ista u oba grada, kako bi što više publike imalo priliku da vidi međunarodne, regionalne i domaće stand up komičare uživo na sceni.

Po prvi put, StandUpFest održava se u Novom Sadu, u Domu kulture, gde se već šest meseci održavaju nastupi stand up komičara u organizaciji Standup.rs-a. Dakle, u Novom Sadu imamo premijeru festivala koji se već ustoličio u jedan od najznačajnijih festivala stand up komedije u regionu i po 12. put se održava u Beogradu.

Standup.rs ove godine ima goste iz Njujorka, Pariza, Barselone, iz regiona stižu komičari iz Slovenije i Hrvatske, a na festivalu će premijerno biti održan i stand up program domaće produkcije.

 

Treće novosadske večeri, u sredu 19. oktobra, u Domu kulture Novi Sad na programu je regionalno veče stand up komedije.

 

Nastupaju:

Tomislav Primorac (HR)

Ante Travizi (HR)

Lucija Ćirović (SLO)

Host: Nebojša Potkrajac

 

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Rođen je u Mostaru, ima 32 godine i ne voli ništa što vole mladi. Bavi se muzikom, komedijom i crtanjem stripova, a u slobodno vreme je fizičar. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovečanstvu u istoriji ostane zapamćen poput Nikole Tesle. Ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.

Poprilično je skeptičan. Najmanje veruje ljudima koji ga pokušavaju uveriti s argumentom “veruj ti meni”, a najdraži lik iz Biblije mu je Toma Neverni. 

Komičarski zanat peče već 6 godina i zasmejavao je širok spektar ljudi, od mladih studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, mora priznati, definitivno jedna od najboljih publika. Na životnoj je misiji da pronađe smešnu lepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

 

Ante Travizi je dvadeset i desetogodišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par nedelja ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremećaj pažnje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Trenutno pokušava završiti faks, a ne ide mu jer mu je život van faksa postao zabavan. Možda izgubi i pravo školovanja zbog stand upa. Hrana mu je najdraža tema razgovora. Ako dođe do svetskog rata, preći će na stranu koja će imati kebab, jer kebab sadrži hleb, meso i umake što su zapravo esencije života.

 

Lucija Ćirović je najveća stand-up komičarka u regionu! Jer su sve ostale komičarke manjeg rasta… Nije da se bavi komedijom ceo život, nego je njen život jedna obična komedija. Toliko je već stara, da je počela i da priča sa sobom. Možda je to razlog što je postala prva i jedina trbuhozborka (ventrilokvistica) u Sloveniji. Njen nastup je kombinacija stand-up komedije i ventrilokvije.

 

Cena ulaznice: 1200 rsd

Prodaja ulaznica: Gigstix

 

Dom kulture, Ignjata Pavlasa 4, Novi Sad

Početak programa u 20h

 

Producent i promoter festivala: Standup.rs

  • Sreda 19. Oktobar
  • Vreme 20:00h
  • Dom kulture Novi Sad
  • Ignjata Pavlasa 4
  • 1200  RSD
+ Dodaj u svoj kalendar 2022-10-19 20:00 2022-10-19 20:00 Europe/Belgrade StandUpFest 2022: Regionalno veče, Dom kulture Novi Sad Dom kulture Novi Sad Standup.rs standup@standup.rs