Stand Up Comedy Show Femme Frontal u Srbiji

March 2, 2015

 

FEMME FRONTAL – Duhovite žene u pohodu na balkan

Razbijanje predrasuda i stereotipa najboljim oružjem – humorom

Comedy club Studio Smijeha pod idejnim i kreativnim vodstvom Marine Orsag organizira „malu žensku“ turneju u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH, tokom marta i aprila 2015.

Turneja pod nazivom FEMME FRONTAL, projekt je stand up komičarki Marine Orsag (HR), Mirande Lončar (BiH) i Jelene Radanović (SRB) koje su nakon godina rada zajedno, za vreme koje su redovno slušale da se nalaze u muškom poslu i da to nije za njih, odlučile udružiti svoje snage, uzeti mikrofon u ruke i dokazati svima na ovoj maloj turneji da mogu svojim humorom i više nego parirati bilo kojem kolegi. A kad već dolaze iz raznih država bivše Jugoslavije, poradiće malo i na senzibilizaciji međususedskih odnosa.

Od nedavno su ove tri žene i Ambasadorke WWF Adria za 2015. godinu, pa će samim time promovisati i Earth Hour i SOS za Jadran.

Femme Frontal žene su:

Marina Orsag, najiskusnija stand up komičarka na Balkanu, u svojoj desetogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1700 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smiehu publike jer osećaj kad nasmeješ ljude je, kako kaže, jedan od najlepših na svijetu. Osim u svim državama bivše Jugoslavije, u februaru 2010. nastupa na najstarijem festivalu u Europi, Leicester festival u Engleskoj, potom u Londonu gde je oduševila englesku publiku. Kasnije nastupa i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni. Osvojene nagrade: Adria Comedy Awards – Najdobar ženski adria stand up komičar 2013, LENT Festival 2014 – prva nagrada publike. Osim ovog profi opisa, Marina je vražičak s crvima u guzi, nema mira nimalo i velike kompanije za proizvodnju baterija mogle bi je cediti za energiju. Kada je gledate i slušate, imate osećaj da svu tu energiju prenosi vama i nimalo se ne varate.

Jelena je divna mlada dama koja pripreme za veliko spremanje stana počinje tako što ode do katastra da traži nacrt jer ne vidi zidove od haosa. Nakon useljenja u novi stan, mesecima nije raspakovala kutuje, tvrdeći svojim prijateljima da je to ustvari jedan umetnički performans koji dokazuje kako smo robovi savremenog konzumerističkog društva i kako možemo da živimo bez gomile stvari. Da, Jelena poznaje stručnu terminologiju i ne plaši se da je upotrebi kada je suoče sa realnošću njene lenjosti. Uspešno je upisana na devetu godinu sociologije iako njena mama misli da je Jelena diplomirala još pre dve godine. Jelena ovo objašnjava vremenskom razlikom, jer mama živi na sat vremena vožnje od nje. Mada, ko zna koja je vremenska distanca sa koje Vi čitate ovaj tekst, možda je Jelena stvarno diplomirala. Nije neka domaćica, nema uspeha u kartama, ali zato ima savete u ljubavi. Od njenih tehnika muvanja najpoznatija je ona – Ukucam kod, bus stiže za 11 stanica, pokažem dečku pored mene u fazonu: Taman dovoljno vremena da se smuvaš za mene. Naširoko je poznata sudskim organima koji izdaju zabranu prilaska. Neko veruje da je čaša polupuna, neko da je poluprazna, a Jelena veruje da iz te čaše svi su pili i želeli što ja sada.

Miranda Lončar je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka.

FEMME FRONTAL nastupaju u: Petrinja (3.3.), Poreč (5.3.), Umag (6.3.), Zagreb (7.3. i 18.3.), Beograd (8.3. i 10.3.), Pančevo (12.3.), Sarajevo (13.3.), Mostar (14.3.), Dubrovnik (15.3.), Korčula (16.3.), Zaprešić (19.3. i 31.3.), Split (21.3.), Šibenik (22.3.), Varaždin (25.3.), Križevci (26.3.), Pazin (27.3.), Rijeka (28.3.), Koprivnica (29.3.), Ljubljana (3.4.).

http://www.studiosmijeha.hr/
https://www.facebook.com/StudioSmijeha

Vidimo se u Ben Akibi i Pančevu.

Info za Ben Akibu
Cena ulaznice: 250 dinara
Telefon za rezervacije svakog dana od 12h do 21h: 060 30 60 131
Vrata otvaramo u 20h, program počinje pola sata kasnije u 20:30h.

https://www.facebook.com/pages/Ben-Akiba-comedy-club-bar/724952837589379
https://www.facebook.com/standuprs

Info za Pančevo
Dvorana “Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo.
Karte u pretprodaji u Malom klubu Doma omladine, Svetog Save 10, Pančevo.
Radnim danom od 16h do 21h, subotom od 10h do 14h. Cena ulaznice 200 rsd.

Vidimo se!