StandUpFest na Belefu

June 4, 2012

Featured

Počinje StandUpFest na Belefu
Belef i StandUpFest poklanjaju Beograđanima četiri dana stand up komedije

U klubu i letnjoj bašti kluba “Geca Disko Šteker” (Dobračina 30) tokom četiri dana – od 14 do 17. juna – nastupiće popularni komičari iz organizacije Standup.rs, kao i komičari iz regiona i Velike Britanije. Svake večeri posetioci StandUpFesta na Belefu imaće priliku da uživaju u više od dva sata kvalitetnog humora. Program počinje od 21h. Ulaz je besplatan.

Prve večeri StandUpFesta kraće “best of” nastupe od 15 minuta imaće domaći komičari: Srđan Dinčić, Nenad Danilović, Jelena Radanović, Ivan Tomić, Nikola Silić, Oliver Sotra i Aleksandar Perišić. Program najavljuje Marina Orsag, stand up komičarka iz Hrvatske.

Drugog dana StandUpFesta publici će se predstaviti stand up ekipa iz Zagreba u sastavu: Marina Orsag, Tin Sedlar i Miranda Lončar.

U subotu, 16. juna, sledi “London Calling veče” kada će premijerno pred beogradskom publikom nastupiti stand up komičari Tejlor Glen i MC Markus Rajan koji će zabavljati publiku uz podršku kolega iz organizacije Standup.rs: Srđana Dinčića i Jelene Radanović.

U završnici StandUpFesta na Belefu (SFRJ veče) u nedelju, 17. juna, publiku će zabavljati stand up komičari iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije: Perica Jerković (Slovenija/BiH), Pedja Bajović (Hrvatska/BiH/Srbija/Crna Gora), Domagoj Pintarić (Hrvatska), Tin Vodopivec (Slovenija).

Prvi StandUpfest bio je održan u oktobru 2011. godine, kada su se na sceni Doma omladine Beograda smenjivali najbolji domaći i regionalni komičari. Izuzetna posećenost i medijska propraćenost prvog festivala stand up komedije u Srbiji dobra su preporuka za povezivanje sa Belefom u letnjoj sezoni – kada posetioci mogu i na otvorenom da uživaju u kvalitetnom humoru.
Posle letnjeg zagrevanja u Geci na jesen nas očekuje drugi po redu StandUpFest koji će se održati u oktobru 2012. godine.

Beogradski letnji festival Festival festivala
Na ovogodišnjem Belefu2012, Beogradskom letnjem festivalu, preko 500 umetnika predstaviće svoje stvaralaštvo na više od 30 koncerata, kroz tri filmska festivala, osam tematskih izložbi i preko velikog broja drugih različitih sadržaja u 83 festivalska dana. Svi programi su za posetioce besplatni, a dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na sajtovima:
www.belef.org
www.belefcentar.rs