StandUpFest 2022: Otvaranje festivala – New York comedy night, BitefArtCafe

September 7, 2022

 

Pozivamo vas na XII međunarodni festival stand up komedije koji se održava od 16. do 24. oktobra 2022. u dva grada – Beogradu i Novom Sadu. Programska šema festivala biće ista u oba grada, kako bi što više publike imalo priliku da vidi međunarodne, regionalne i domaće stand up komičare uživo na sceni.

Standup.rs ove godine ima goste iz Njujorka, Pariza, Barselone, iz regiona stižu komičari iz Slovenije i Hrvatske, a na festivalu će premijerno biti održan i stand up program domaće produkcije.

Zvanično otvaranje festivala zakazano je za nedelju 16. oktobra u klubu BitefArtCafe kada je na programu New York comedy night. Nastup je na engleskom jeziku.

 

Nastupaju:

Saša Srbulj (NY)

Sebastian Marx (NY/ Paris)

Irene Meneguzzi (Barcelona)

 

Saša Srbulj je stand up komičar i kreator comedy specijala pod nazivom “Artificial Ignorance” na Amazon Prime. Redovno nastupa na engleskom jeziku u velikim klubovima Njujorka, ali i širom SAD-a. Inspiraciju za svoj humor crpi iz večitog osećaja neispunjenosti i neke slabašne ideje da kupovina nepotrebnih gluposti možda ipak nije pravi put ka unutrašnjem miru i zadovoljstvu.

Saša je proputovao ceo svet tražeći mir – i nije ga našao nigde. Nastupi u Parizu, Barseloni, Los Anđelesu i širom Njujorka nisu uspeli da uguše nemir njegovog uma koji raste poput kovrdža iz njegove sve zbunjenije glave. Publici je čitav proces veoma zabavan.

Neko je jednom opisao njegov nastup kao: „koju god bolest Gvinet Paltrou pokušava da izleči“. Trenutno radi na svom drugom specijalu i nastupa širom planete. Sašin prvi specijal i album “Artificial Ignorance” sada možete pogledati i poslušati na platformama Spotify, Amazon, Deezer, iTunes, YouTube…

 

Sebastian Marx je američki stand up komičar koji živi u Francuskoj. Nastupa na engleskom i francuskom jeziku. Tokom svoje karijere, otvarao je pariske nastupe čuvenih komičara kao što su Jerry Seinfeld, Louis CK i Michelle Wolf.

Sa samo 17 godina imao je svoj prvi nastup u njujorškom Caroline’s Comedy klubu i narednih godina gradio je svoju karijeru u klubovima Njujorka i Bostona (gde je otišao da sazna koliko je divan život kad ne živiš u kući svojih roditelja). Želeći da napusti zonu komfora, Sebastian je par godina nakon diplomiranja odlučio da ode u Francusku kako bi pronašao sebe… među vrhunskim sirevima.

U Francuskoj je nastavio da se razvija kao komičar, a u Parizu i širom zemlje redovno izvodi svoj one man show. Njegov jednočasovni specijal “Un New Yorkais À Paris” redovno se emituje na Comédie +, a njegove online video nastupe do sad je pogledalo više od 30 miliona ljudi.

 

Irene Meneguzzi je stand up komičarka iz Argentine koja živi i radi u Barseloni. Njena karijera počela je 2019. u Barseloni gde je vrlo brzo osvojila špansku i englesku scenu komedije. Nastupala je na Cruïlla Comedy Festivalu u Barseloni 2020, kao i na Ibici u okviru Lust for Laughs Stand Up šoua u čuvenom Pikes hotelu. Nastupala je u najboljim comedy klubovima u Madridu, Pragu, Buenos Ajresu i Londonu. Teme kojima se najviše bavi su neuspele veze, kriza srednjih godina i opšta apatija.

 

 

Cena ulaznice: 1500 rsd

Prodaja ulaznica: www.tickets.rs

 

BitefArtCafe, Mitropolita Petra 8, Beograd

Početak programa u 21h

 

Producent i promoter festivala: Standup.rs